Lasange

                                  
All you need is love:
10 portioner

-500 g durumvete
-5 ägg
-1-2 msk olivolja
-1600 g blandfärs
-1-2 msk flytande kalvbuljong
-175 g margarin
-5 färska basilikablad
-Salt och peppar
-4 klyftor vitlök
-1 rödlök
-3 msk ketchup
-4msk tomatpuré
-0,5 l vatten
-4 msk mjöl
-1 tsk malen muskotnöt
-5 dl mjölk

How to make the pasta:

Lägg uppe ett bärg utav durumvete på en plan yta. 
Ta ett oknäckt ägg och gör en grop i berget med det. Knäck sedan alla äggen i gropen. Knåda ihop till en deg med händerna. Om det behövs, använd mer mjöl. När det börjar bli sprickor i degen, häll på olivolja. Rulla ihop degen till en fin boll. Paketera i plastfolie och lått stå i kyl i minst en timme. 
Efter en timme kan ni köra igenom degen i en pasta maskin tills det blir fina pasta plattor så att de passar er form. Degen skall räcka till nio plattor.
Om ni inte har pastamaskin så kan ni alltid köpa färdiga plattor.

Köttfärs:

Finhacka vitlöken och rödlöken, fräs lätt med margarin. Lägg på köttfärsen.
Lägg i lätt hackad basilika. 
Häll sedan i ketchupen, tomatpurén och kalvbuljongen.
Tillsätt salt och peppar efter smak. 

Bechámellsås:

Smällt margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa till en tjock smet. 
Häll i hälften utav mjölken och låt tjockna och häll sedan i den resterande mjölken. 
Tillsätt muskotnöt, salt och peppar.

The mixup:

Täck formens botten med 1/3 utav färsen. Häll på 1/4 utav såsen ovanpå färsen, lägg sedan på tre stycken pasta plattor.
Gör samma lager två gånger till. Slutligen häller du den resterande såsen ovanpå. 
Placera sedan formen i ugnen på 175 grader eller 190 i varmluftsugn i 30 minuter.

Servera gärna med olivolja, parmesanost och en kall sallad.
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0